jan201502

Pige med bamse i UkraineJulen fejres i Ukraine den 7. januar, men Children’s Mission holder julefester med gaveuddeling til ukrainske børn i hele januar måned.

– Krisen har gjort børnene mere alvorlige, konstaterer landsleder Lyudmila Lonyuk.

For Children’s Mission i Ukaine er julen en helt speciel tid. Da arrangeres masser af julefester og der uddeles julegaver og madkasser til både sygehuse, plejehjem, børneinstitutioner og andre steder.

– Vi har en meget hektisk men givende og herlig tid, fortæller Lyudmila Lonyuk, der leder Children’s Missions arbejde i landet.Julen holdes i Ukraine først den 7. januar efter den gregorianske kalender som i de fleste andre ortodokse kristne lande.

Under det sovjetiske styrer blev julen ikke fejret officielt i Ukraine, men folk havde ikke glemt deres traditioner. Efter uafhængigheden i 1991 begyndte Ukraine at fejre julen igen

Children’s Mission juleprogram er nu i fuld gang og berører flere tusind mennesker mange steder i landet. I år er situationen ekstra spændt på grund af krigen, og det mærkes af mange. Mange flygtninge fra Østukraine er søgt mod vest, og mange mænd er draget mod øst for at kæmpe.

– Jeg har lagt mærke til, at mange børn er blevet mere alvorlige, fortæller Lyudmila Lonyuk og fortsætter:

– I denne situation gør Children’s Mission alt, hvad vi kan for at gøre julen glad og lys for børnene og vise dem Guds kærlighed og håb for fremtiden. Vi vil takke alle givere, fordi I hjælper med at gøre julen lys og glad for børn med store behov i Ukraine, slutter hun.