feb201526

Flygtningebarn-Ukraine-webChildren’s Mission uddeler nødhjælp til flygtningefamilier i Ukraine – både de, der er flygtet til den vestlige del af landet, og de, der er tilbage i krigszonen.

Situationen i det østlige Ukraine bliver sværere og sværere. Familier flygter til de vestlige landsdele, men mange bliver tilbage. Children’s Mission uddeler nødhjælp til flygtningefamilier begge steder – både de, der er flygtet, og de, der er tilbage i krigszonen.

Hjælper familier i krigszonen
I sidste uge hjalp Children’s Mission familier i de hårdt udsatte områder. De fik masser af mad, tøj, sko, sengetøj, sæbe og andre livsfornødenheder.
– Rejsen var svær, men vort team fik mulighed for at hjælpe 135 familier i Kramatorsk, fortæller Children’s Missions landsleder i Ukraine, Lyudmila Lonyuk.
De helt basale livsfornødenheder blev modtaget med glæde og taknemmelighed – ikke mindst legetøjet til børnene.
I Kramatorsk har en lokal menighed åbnet dørene for flygtninge fra Donetsk och Debaltsevo, som er overtaget af de prorussiske oprørsstyrker. Flygtningene er nu hjemløse og lever i en meget sårbar situation.

Uddeler 6 tons mad og tøj
Children’s Mission hjælper også flygtninge, som er ankommet til Lviv-regionen i det vestlige Ukraine. Her har organisationen uddelt 6 tons mad, tøj, sko, stof og anden basal hjælp.
– Alle familier har små børn. De har hårdt brug for mad, tøj, sko, bleer, sæbe og shampoo, siger Lyudmila og retter en stor tak til alle givere.
– Modtagerne er meget taknemmelige for jeres fantastiske gaver, fortæller hun.
Det betyder meget – især for børnene – at komme ud af krigszonen.
– Da jeg spurgte børnene, hvad de kunne li ved at være her, svarede de alle det samme: ”Her er ingen bomber, her er stille, og her kan vi gå på gaden”.

Kirke huser flygtninge
Children’s Mission samarbejder med Pinsekirken i Lviv, som lige nu tager sig af 110 flygtninge fra Donetsk og Lugansk i det østlige Ukraine.
– Behovene bliver større dag for dag, men takket være jeres hjælp, kan vi hjælpe mange af Guds mindste, slutter Lyudmila Lonyuk fra Children’s Mission i Ukraine.