okt201909

Lille Christine var underernæret, men efter 120 dage med god kost er hun nu sund og rask. Og hendes mor lærer et fag, så hun kan forsørge sin familie.

Christine er en lille pige, som Children’s Mission på Filippinerne kom i kontakt med gennem den mobile klinik.

Da sundhedsmedarbejderne mødte Christine første gang, var hun 1 år og 9 måneder gammel, men vejede kun 7 kg og var 71 cm høj. Det var langt under den ideelle vægt, der ligger mellem 9 og 14 kg.

Christine var svag, stille og havde problemer med at trække vejret.

Derfor kom Christine med i Children’s Missions 120-dages ernæringsprogram. Først var det svært at få hende til at spise tilstrækkeligt, men da hun begyndte at smage på forskellige slags sund og god mad, spiste hun snart med stor appetit. Hun fik også probiotika og gennemgik sundhedsundersøgelser.

Efter 120 dage havde Christine nået normalvægten og vejede 11 kg. Siden da har hun beholdt sin gode appetit og er i dag en glad og sund pige.

Children’s Missions sundhedspersonale opdagede desuden, at Christine ikke havde nogen fødselsattest – noget som alle børn har ret til. Så de hjalp moren med at registrere Christine.

For at hjælpe et underernæret barn er samarbejdet med forældrene vigtigt. Christines mor var 24 år, da hun først kom i kontakt med Children’s Mission. På det tidspunkt var hun allerede gravid med sit andet barn. Moren var meget interesseret i at lære, hvordan hun kunne lave sund og billig mad til sine børn.

Nu er hun blevet tilknyttet Children’s Missions uddannelsesprogram, hvor hun får hjælp til at blive frisør. Så får hun mulighed for at forsørge sin lille familie.