aug201524

UdvUkraine-webHjælpen til familier og flygtninge i krigszonen er en vigtig del af Children’s Missions arbejde i Ukraine. I sommer rejste et team til det østlige Ukraine for at nå ud med hjælp til de mennesker, som er ramt af krigen.

Det er svært at komme frem i det østlige Ukraine netop nu. Under den fire dage lange rejse blev Children’s Missions bus standset ved mange kontrolposter. Men hjælpen nåede alligevel hele vejen frem.Under rejsen uddelte teamet fra Children’s Mission 600 kasser med mad, 2000 nye t-shirts og 65 kasser med medicinsk udstyr, masser af legesager og basale fornødenheder.

Teamet besøgte bl.a. et hjem for udviklingshæmmede i Dnipropetrovsk. Her bor 130 børn – og alle fik gaver.

– De er slet ikke forvænt med at få besøg, så det var meget rørende at møde dem, fortæller Lyudmila Lonyuk.

Også sygehuse, krisecentre og sundhedshuse i Donetsk, Dnipropetrovsk och Poltava modtog mad, tøj og medicinsk udstyr. I byen Reshetylivka blev der også arrangeret en såkaldt ”Day of Social Justice” – en dag for social retfærdighed – sammen med lokale myndigheder. Her blev 150 kasser med mad delt ud til flygtningefamilier, som lever under meget svære omstændigheder.

Overalt har lokale myndigheder vist stor taknemmelighed og overrakt diplomer til Children’s Mission.

– Men den højeste løn var glædestårerne fra nødlidende mennesker, taknemmeligheden fra forældreløse børn og smilene fra de hjemløse og mennesker på flugt, fortæller Lyudmila Lonyuk.