jan202309

460 elever får en grundskoleuddannelse på Hannah Emuriakin-skolen i Lokichoggio. Men det arbejde, som Children’s Mission og partnerorganisationen Ledo gør, hjælper ikke kun skoleeleverne – det løfter hele samfundet.

Turkana-distriktet i det nordlige Kenya er et område med store udfordringer. Kun 15 procent af befolkningen har gået i grundskole, og kun fem procent har gennemført gymnasiet.

I 2009 begyndte missionærerne KeA og Birgitta Arnlund at bygge en skole i Lokichoggio. Målet var at give flere børn mulighed for at få uddannelse. I dag er der både børnehave og folkeskole med indkvartering. Men hjælpen til områdets beboere rækker meget længere end som så.

Der er kvindegrupper, som hjælper kvinder med beskæftigelse og salg gennem bageri og smykkefremstilling. Vandprojekter og brønde giver lokalbefolkningen adgang til rent vand, mens latriner reducerer risikoen for sygdom. Syge børn får adgang til sundhedspleje, og særligt udsatte familier kan hente fødevarepakker hver uge.

Et vigtigt arbejde er Mapendo-programmet, hvor elever, der har afsluttet folkeskolen, kan få støtte til at fortsætte deres uddannelse på gymnasiet og universitetet. I øjeblikket får 70 elever uddannelsesstøtte, takket være økonomisk hjælp fra faddere i Norden.