mar201410

Ukraine-pigemeddukkeChildren’s Mission befinder sig midt i krisens Ukraine. Organisationen er en af Ukraines største frivillige organisationer og appellerer nu om hjælp til de mange nødlidende i landet.

– Vi stiller os på de nødlidende og udsatte menneskers side!, siger missionschef Bo Wallenberg.Children’s Mission er en af Ukraines største frivillige organisationer og indsatsen berører årligt 300.000 udsatte mennesker. Orgnanisationen har arbejdet i landet i 21 år og har et stort og vidtforgrenet kontaktnet.

Hvert år sender Children’s Mission flere hundrede ton tøj, sko, legetøj og hospitalsudstyr til Ukraine. Hjælpen distribueres af omkring 300 samarbejdspartnere, bl.a. Sundhedsministeriet, Socialministeriet, frivillige organisationer, kirker, menigheder, sygehuse, børnehjem, skoler, kostskoler og fængsler.

Nu høres råb efter hjælp!

Ukraine befinder sig i en dyb krise, både politisk, økonomisk og militært.

– Children’s Mission tager ikke parti for nogen i den aktuelle konflikt – vi stiller os på de nødlidende og udsatte menneskers side!, siger Children’s Mission’s missionschef Bo Wallenberg og uddyber: – Som altid er det de mest svagte og udsatte som bliver hårdert ramt i konflikter. De mangler et sikkerhedsnet og er afhængige af vores hjælp.

Statskassen er tom

Den 5. marts 2014 meddelte den fungerende præsident i Ukraine, at statskassen er tom, og at landet står foran en meget dyb krise.

– Ukraines hårdt prøvede befolkning vil nu møde endnu større udfordringer, og de, der ikke klarer sig uden hjælp fra myndighederne, vil blive endnu mere udsatte. Krisen risikerer snart at overgå til en katastrofe. For at undgå dette må verdenssamfundet hjælpe Ukraine, siger Bo Wallenberg.

Vi har brug for din støtte

Children’s Mission er en skandinavisk hjælpeorganisation med hovedkontor i Malmø.

– Som Sveriges største hjælpeorganisation på stedet føler vi et stort ansvar for at kanalisere folkets velvilje til at hjælpe. Derfor har vi besluttet at fordoble vores indsats i 2014, siger Bo Wallenberg.

Children’s Mission har alle forudsætninger for at gennemføre en effektiv indsats, da samarbejdskanalerne er allerede er etablerede.

– Vi har brug for mellem 300 og 400 tons humanitær hjælp i form af tøj, sko, bleer, legetøj og hospitalsudstyr. Vi behøver en million kroner for at fragte og uddele hjælpen i Ukraine, og bagefter har vi brug for endnu en million til at købe mad, medicin og andet relevant materiel til nødstedte mennesker for, appellerer Bo Wallenberg.

Og derfor starter Children’s Mission nu en kampagne, hvor man appellerer om hjælp. Man kan donere online til højre på hjemmesidens forside.