okt201824

Oksana webSidste år hjalp Children’s Mission 281.746 mennesker i Ukraine. Én af dem var Oksana: en syg, undervægtig og sky lille pige.

Children’s Mission har i 26 år hjulpet udsatte mennesker i Ukraine. De kan være ramt af fattigdom og sygdom eller være forældreløse, enker eller handicappede. Children’s Mission hjælper dem med mad, tøj, medicin, handicapudstyr og meget mere. Alene sidste år hjalp organisationen 281.746 mennesker. Én af dem var lille Oksana.

Lyudmila Lonyuk fra Children’s Mission i Ukraine fortæller:
– Oksana boede hos sin mor og tre brødre i et telt ude i skoven. Det yngste barn var kun tre måneder. Faren havde forladt familien for at forsøge at finde en måde at tjene penge til mad.
– Frosne og sultne forsøgte de at overleve i disse frygtelige omstændigheder. Oksana, som var 15 måneder gammel og kun vejede 6,5 kg, kunne ikke gå. Hun var bange for mennesker og smilede stort set aldrig. På søgen efter mad tog moren og børnene til Volyn, men Oksana blev alvorligt syg på rejsen.

Familien tog på sygehuset, men de havde ingenting. Hverken mad eller penge til at betale for behandlingen.
– Hospitalspersonalet gjorde alt, hvad de kunne for at hjælpe familien, men de havde ikke midlerne til at gøre det alene. De kontaktede Children’s Mission og bad om hjælp, husker Lyudmila Lonyuk.

Samme dag kom Children’s Mission med tøj, bleer, legetøj og mad. Hospitalsregningen blev betalt og medarbejdere besøgte familien hver dag. Det kunne mærkes på Oksanas helbred:
– Lille Oksana gjorde fremskridt dagligt. Hun fik glæden tilbage og begyndte at smile til os, når vi kom på besøg. Moderen takkede os af hele sit hjerte og sagde, at hun altid vil takke Gud for os, afslutter Lonyuk.