maj201422

DropincenterChildren’s Mission driver et ”Drop-in Center” i en udflytterby i den filippinske hovedstad Manila. Her får børn fra udsatte familier lov til at være børn.

Children’s Missons ”Drop-in Center” ligger i San Isidro, der er en af de utallige byer, som er skudt op omkring Manila de senere år. Indbyggerne kommer fra slummen inde i storbyens centrum, hvor de har fået deres skure jævnet med jorden, fordi der skal bygges nyt. Og så er de ”relocated” til helt nye og fremmede omgivelser udenfor byen.

– Når slumområderne inde i storbyen jævnes med jorden for at give plads til højhuse og indkøbscentre bliver tusindvis af mennesker flyttet med eller imod deres vilje, fortæller Birgitta Dahl fra Children’s Mission på Filippinerne.

Children’s Mission har selv et hovedkontor med en hel børneby i et af disse udflytterbyer, Motalban, som består af over 100.000 tilflyttere fra Manilas slumkvarterer.

– De fleste familier er meget fattige. Mændene arbejder på kontakt ved de store byggepladser inde i Manila. Ifølge vores undersøgelser i San Isidro har en familie i gennemsnit fem børn, fortæller Birgitta Dahl på sin blog.

På Drop-in centret i San Isidro kan børnene være nogle timer hver dag og lege, spille, lytte til musik og historier, læse lektier og deltage i sportsaktiviteter. De får også undervisning i kristen etik.