jun201213

Lejr på Hills of Grace betyder glæde, sang, dans, leg, bibelundervisning, bo i telt, svede i varmen, spise flere gode måltider om dagen og bade i en lejet pool.

Alt dette har været 134 børns verden i 3 dage. Alle børn på Filipinerne har sommerferie på denne årstid og de rige børn tager ud til havet for at bade.

– Sådan er det ikke for de børn, som er med på vores lejr, fortæller Birgitta Dahl i en rapport hjem fra Manila, hvor hun leder Children’s Mission sammen med sin mand Thord.
Hun fortæller om børnenes vilkår:
– Mange af dem kommer fra skurer i fattige kvarterer med smalle gader. Ingen udsigt til græs, ingen træer i nærheden og ingen plads at lege på. Her på Hills of Grace kan børnene løbe frit, luften er ren og atmosfæren fyldt af forventning.

Børnene hjælper blind dreng 

En af deltagerne på lejren er Joshua. Han ledes ved hånden rundt af sine venner – de fortæller ham: ”Nu kommer du til et trappetrin, nu kan du sætte dig, nu er maden på din tallerken”. Joshua har været svært synshandicappet siden fødslen.
– Jeg fik en fin samtale med ham på lejren, hvor han fortalte om sig selv og sin livssituation, fortæller Birgitta.
Joshua er 14 år og begyndte først at gå i skole for et par år siden. Han går i en almindelig skole, hvor hans klassekammerater og lærere læser lærebøgerne op for ham. Selv holder han på at ville lære blindskrift. Hans familie består af mor og far, en søster og fem brødre. Ingen af forældrene har arbejde. Det er en voksen storebror, der forsørger familien med sin løn.

Mange drømme

Familien flyttede for mange år siden fra storbyen til Kasiglahan i Rodriguez. Joshua har en utrolig god hukommelse, han lytter hver dag til en lille radio og noterer sig, det han hører.

Han har to drømme i livet, en er at få job som værkfører, når han bliver stor. Han vil have et chefjob i en virksomhed, men han ønsker sig også at blive søndagskolelærer i den lille kirke, hvor han og hans familie kommer.
– Jeg kunne håbe, at der var en læge, der kunne give Joshua sit syn tilbage. Det er nok ikke muligt, men med det gode humør og den positive indstilling til livet som han har, vil han trods alt kunne nå langt, mener Birgitta.
Og Joshua vil sent glemme oplevelsen af at komme på lejr med en masse dejlige venner.