nov201901

Gina Fajutagana lærte forretningsplanlægning og deltog i Children’s Missions udviklingsprogram. Nu kan hun forsørge sin familie.

Gina Fajutagana på Filippinerne har tre sønner; en i anden klasse, en i børnehaveklasse og en et-årig. Hendes mand arbejder med at samle skrald, men tjener ikke nok til at forsørge sin familie.

I efteråret 2017 kom Gina med i Children’s Missions udviklingsprogram ULE (Unite, Learn and Empower). Her lærte hun, hvordan man driver sin egen lille virksomhed. Én af de vigtigste færdigheder er forretningsplanlægning.

– Jeg undersøger behovene i området og opretter en plan for min virksomhed. Så får jeg bedre muligheder for at lykkes, forklarer Gina.

Kort efter at Gina fødte ​sin tredje søn, begyndte hun på et kursus i forretningsplanlægning. Målet var at åbne egen virksomhed, så hun kunne skabe en indkomst for familien. Startkapitalen svarer til cirka 1.100 kr., og på en dag kan hun tjene op til 120 kr.

Udviklingsprogrammet har også lært hende, hvor vigtigt det er at spare – om end i det små – for at foretage små investeringer i virksomheden.

Gina fik desuden et sykursus. Efter kurset modtog hun et ”startkit” til syning fra Children’s Mission, og i dag syr hun puder.

– Tidligere hadede jeg at sy, men da jeg lærte, hvordan man gjorde, skiftede jeg mening. I dag nyder jeg at sy. Når jeg syr, kan jeg give slip på det, der stresser mig. Samtidig er det en vigtig del af min indkomst, fortæller Gina.

Gina er taknemmelig for den hjælp, hun har modtaget, og for de venner, hun har mødt gennem ULE.

Den indkomst, som Ginas virksomhed i dag genererer, dækker omkostningerne til børnenes skolegang samt elektricitet og vand til hjemmet. Med hendes mands indkomst har familien også råd til mad og tøj til hele familien.