dec202009

Nu starter det store juleprojekt i Ukraine. I år bliver det anderledes – men vigtigere end nogensinde!

”Strenge karantæneregler har ført til, at mange mennesker har mistet job og indkomst,” siger Lyudmila Lonyuk, der leder Children’s Missions arbejde i Ukraine.

Otte måneder er gået siden Corona-pandemien ændrede livet for alle i Ukraine. Skoler, butikker, restauranter og virksomheder blev lukket, offentlig transport blev suspenderet, og folkemængder blev forbudt. Mange blev arbejdsløse og kunne ikke længere forsørge deres familier. Og de, der allerede var fattige og sårbare, fik det endnu værre.

”Nu er samfundet delvis åbnet, og skolerne er startet på ny. Men problemerne er langt fra ovre.Det er meget svært. Corona-smitten spreder sig mere og mere, især i vores region. Mange virksomheder er stadig lukket, og folk mister job og indkomst. Samtidig er mange mennesker isoleret i deres hjem og har det dårligt,” siger Lyudmila Lonyuk.

Hun forklarer, at hjælpearbejde er vigtigere end nogensinde, men samtidig vanskeligere.

”Vi kan ikke have store samlinger, men må køre ud til mennesker og uddele al hjælp i hjemmene. Det er især krisefamilier, handicappede og pensionister, der har det svært. Vi hjælper dem med alt fra mad til tøj og sko, bleer og hygiejneprodukter. Det er også vigtigt at tale og bede sammen. Folk er deprimerede og bekymrede for fremtiden, og et besøg fra Children’s Mission betyder så meget. At se folks øjne stråle igen giver os styrke til at arbejde hårdt.”

Nu starter dette års juleprojekt. Det vil være anderledes – men vigtigere end nogensinde.

”Vi får hjælp fra frivillige i otte regioner for at nå ud med hjælp til så mange familier som muligt. I stedet for julefester kan vi i år sprede juleglæde i hjemmene. Vi planlægger også julemiddag for patienter på hospitaler, samt besøg på børnehjem og plejehjem,” siger Lyudmila Lonyuk.