apr201923

Florence-webFlorence Mwilolo i Uganda har haft svært ved at skaffe mad nok til sig selv og sine tre børn. Nu har hun fået hjælp til at dyrke sine egne fødevarer. I dag kan hun brødføde sin familie og har endda overskud til at investere.

I 2016 fuldførte Florence Mwilolo i Uganda et iværksætterprojekt, ledet af Children Mission’s partnerorganisation CFE. Deltagerne i projektet reducerer deres udgifter, når de får hjælp til at dyrke deres egen mad.

En af dem er Florence, der har meget uregelmæssig indkomst. Derfor har hun svært at få pengene til at slå til, så hun kan brødføde sin familie. På kurset lærte hun grundlæggende økonomi og hvordan hun helt konkret kan begynde at dyrke sin egen mad.

Florence måtte låne et stykke jord fra en ven og begyndte derefter at plante kassava. Siden da har hun formået at øge høsten og kan nu også sælge noget af overskuddet. Pengene investerer hun blandt andet i flere afgrøder.

”Inden for de næste to til fem år vil jeg øge høsten med 30 procent og købe jord, så jeg kan plante mere kassava og sælge den til skolerne i nærheden,” siger Florence Mwilolo.