Children’ Mission hjælper børn i hovedstaden Manila bl.a. gennem en under-ernæringsklinik, et mor/barn center, og en børneby, som i øjeblikket er under opførelse.

Underernæringsklinik

Children’s Mision driver en underernæringsklinik. Der arbejder i alt 14 personer på klinikken, og der er plads til 35-55 børn i alderen tre måneder til seks år.
Klinikken er for de særligt udsatte børn og deres mødre, der ellers må leve på fortovet i Manilas slum. Som regel er det missionens socialarbejdere, der opdager disse børn og bringer dem og deres mødre til klinikken. Her bliver de undersøgt af en læge og en diætist fastlægger et kostprogram for børnene. Samtidig sørger socialarbejderne for at undervise mødrene om hygiejne, medicin og ernæring. De får også undervisning i, hvordan de kan strække deres få midler ved bl.a. at købe ernæringsrigtig kost. Efter mindre end tre måneder på klinikken er børnene helbredsmæssigt genoprettede.

Mor/barn Center

Mange fattige mennesker ser sig ikke i stand til at søge læge, hverken under graviditeten eller når barnet er født, hvilket er et stort problem. For at gøre noget ved det, har Children’s Mission startet en mor/barn center, rettet mod gravide kvinder og børn op til fem år. Visionen er at gøre en forskel for denne gruppe, og Children’s Mission arbejder specifikt med myndighederne i distriktet Rodriguez, som er en del af hovedstaden, Manila. Der er også tre satellit-klinikker i andre områder af Manilla, der kan modtage denne type patienter.

Børnebyen

Børnebyen er en aktivitet, som er under opførelse ved Children’s Mission nye hovedcenter.  Når børnebyen står færdig, vil den med sine ti huse kunne rumme 80-100 børn, der har været socialt udsat eller misbrugt. Arbejdet udføres sammen med de sociale myndigheder, og er et stort ønske som Thord og Birgitta Dahl længe har haft.
Hvert hus skal have en ansvarlig mor, der kan modtage 8-10 børn. Det er vigtigt for børnene at få et hjem, en familie, sociale netværk og mulighed for at deltage i en almindelig skole. Det er noget som Children’s Mission lægger stor vægt på.
Byggeriet er i fuld gang, de 2 første huse er taget i brug. Vi forventer at hele landsbyen kan være færdigbygget om ca. 2 – 3 år.