feb201407

Lastbil2Behovene efter tyfonen er enorme, men viljen til at hjælpe er stor. Filippinerne hjælper selv sine landsmænd med tøj og penge, fortæller Birgitta Dahl fra Filippinerne.

Hun og manden Thord leder Children’s Mission på Filippinerne, og Thord har været i storbyen Tacloban for at inspicere skaderne efter tyfonen, der lagde byen øde den 8. november 2013.
– Det var frygteligt, fortæller han. Fra flyvepladsen kørte han forbi kilometer efter kilometer med ødelagte huse.
– Ødelæggelsen er ubeskrivelig. Der er køer af mennesker overalt, hvor der uddeles mad og drikkevand. Nogle prøver at finde pladestykker og træstolper til at bygge skjul mod regnen. Ellers går folk mest omkring uden mål og mening.
Children’s Mission har appeleret om hjælp fra beboerne omkring organisationens hovedcenter Hills of Grace udenfor Manila.
– I denne uge kom en hel gruppe af kvinder og mænd fra den fattige bydel Kasiglahan med en hel lastbil fuld af brugt tøj. Folk kom med 5 pesos og 10 pesos, der svarer til en værdi af hhv. 75 øre og 1,50 krone. Det er fantastisk rørende at se, hvordan alle vil være med til at hjælpe deres katastroferamte brødre og søstre, fortæller Birgitta Dahl fra Filippinerne.