jan201819

Enker-Nigeria-web125 enker i det nordøstlige Nigeria har fået nye livsmuligheder takket være geder fra Children’s Missions givere. Nu hjælper de nystartede gedeopdrættere andre enker i samme område.

Projektet i Tafawa Balewa startede efter en frygtelig katastrofe. For over ti år siden, blev der i det nordøstlige Nigeria begået en massakre, hvor mange mænd blev myrdet. Der var hundredvis af enker, der ikke kun mistede deres ægtefæller, men også forudsætningerne for familiens underhold.

En af enkerne, en kvinde med små børn, gik ud til familiens lille dyrkningsplads for at dyrke jorden. Dér blev hun overfaldet og voldtaget. Hun blev gravid og fødte til sidst et barn.

– Da jeg hørte den hjerteskærende historie om kvinden, kunne jeg ikke holde op med at tænke over det og alle de smerter og traumer, at disse enker går igennem, siger Bulus Gwashi.

Han gik fra ord til handling og blev koordinator for et gedeprojekt i området, målrettet netop til de berørte enker. Gedeprojektet har modtaget støtte fra Children’s Mission sammen med Navigatørerne i Nigeria.

Kvinderne blev tilbudt tre geder hver. De fik også hjælp til at starte enkle håndværk, strikke og sælge produkter fra gårdene. I alt er 125 enker blevet hjulpet.

– Gedeopdrætsprojektet blev startet for at give håb og værdighed til enkerne. Takket være gederne er deres liv efterhånden blevet lidt bedre og har fået lidt mere mening, siger Bulus Gwashi.

Nogle af de penge, der blev indsamlet for at købe geder, kom fra enker i Sverige. Da enkerne i Nigeria hørte det, blev de ikke kun opmuntret, men også udfordret til at hjælpe andre.

– Enkerne blev begejstrede og fortalte, at de ville hjælpe andre enker i deres område. Gedeprojektet havde ændret deres liv, og nu ville de hjælpe andre, siger Bulus Gwashi.

Han fortæller om Justina Elisa, en af de kvinder, der er i projektet. Hun strålede af glæde, da hun fortalte, hvordan hendes liv var forandret.

For seks måneder siden fik hun tre geder. En af dem overlevede ikke, men de to andre trivedes og fik kid. I dag har hun fem geder, der giver hende og børnene mad, en indkomst og et værdigt liv.