sep202007
Roula Semb-Johansson fra Libanon fortæller.

På få sekunder mistede 300.000 mennesker alt i den libanesiske hovedstad Beirut. Den enorme eksplosion ødelagde hjem, hospitaler og skoler, og efter eksplosionen er der næppe hele vinduer i hele byen. Sammen med Roula Semb-Johansson vil Children’s Mission skaffe penge til at udskifte vinduer og reparere boliger.

– Krigen efterlod dybe sår i mig, men jeg gjorde det til en styrke. Jeg lider meget med mit folk, fordi jeg selv måtte lide, før jeg flyttede til Sverige i 1992. Nu vil jeg række en hjælpende hånd til mit land, siger hun.

Giver tryghed tilbage

Efter eksplosionen har Beirut modtaget megen hjælp i form af mad og medicin. Men der er et stort behov for hjælp til genopbygning, især af knuste vinduer og ødelagte døre.

– Jeg vil gerne, at befolkningen genvinder en følelse af tryghed i deres eget hjem. Når efteråret og vinteren nærmer sig, bliver det koldt for folk at bo i utætte huse. Desværre er mange hjem blevet plyndret, og folk udsættes for fare. Målet er at hjælpe de mest berørte familier med at sikre deres hjem.

Bruger lokale kontakter

Children’s Mission og Roula Semb-Johansson vil arbejde gennem Roulas kontaktnetværk. Blandt andet vil det være et samarbejde med en tv-kanal, der laver tv-programmer for at hjælpe hårdt ramte familier. Målet er at kunne hjælpe 100 familier til en anslået samlet pris på 110.000 danske kroner.

Det er ikke første gang, at Children’s Mission samarbejder med Roula Semb-Johansson. I 2015 modtog 400 flygtningebørn i Libanon hjælp med tøj, gaver og aktiviteter. Også i 2017 modtog sårbare familier hjælp med tøj og udstoppede dyr.

Vil du hjælpe Barnmissionen og Roula Semb-Johansson med at række en hjælpende hånd til hjemløse i Beirut?

Benyt:
MobilePay: 80 574
Giro: 921-6464
eller Netbank: 2256 Konto 6445 550 599

Angiv: ”Beirut-katastrofe”.