sep201719

Sommerlejr-webTre måneders glæde. Så kort kan årets sommerlejr i den ukrainske by Dubechno opsummeres. – 1.614 børn har fået en drømmeferie, fortæller Lyudmila Lonyuk fra Children’s Mission i Ukraine.

– Det er som en lille smule paradis på jorden. Alle, der kommer her, mærker, at der er en særlig atmosfære i Dubechno, en atmosfære af Guds kærlighed og fred, men også af glæde og forståelse, siger Lyudmila Lonyuk.

Sommerlejren i Dubechno vokser år efter år, og for hver sommer bliver faciliteterne bedre og bedre. I år har pastor og lejrchef Mykola Krykota sørget for, at lejrgården har fået nye toiletter og brusere. I de senere år er sovesale, spisestue og køkken også blevet renoveret. Udenfor kan børnene nyde en ny svævebane, og for de, der bader, er der både sø og pool. Hele sommeren serveres god, hjemmelavet mad.

Lejren har været åben hele sommeren, fra først i juni til sidst i august. Børnene bliver i en eller to uger, og i alt 1.614 børn har fået nogle fantastiske sommeroplevelser. Nogle børn betaler selv for deres ophold gennem familie eller kirke. 410 børn har modtaget deres lejruger fuldt sponsoreret af Children’s Mission; andre har fået dækket en del af lejrafgiften.

– Vi hjælper børn, der er i en meget vanskelig situation. Nogle gange er der problemer med alkoholisme og stofmisbrug i familien. Det kan være familier, der er flygtet fra krigen, eller som lever i dyb fattigdom. En del børn har en forælder, der døde i krigen. I forbindelse med lejren giver vi dem tøj, sko og legetøj. Men først og fremmest vil vi give dem et par uger, hvor de kan komme væk fra en vanskelig hverdag og få en smag af Guds kærlighed.

– Jeg er så taknemmelig for alle sponsorer, der giver børnene mulighed for at få en drømmesommer. Jeg ville ønske, de kunne have været der og set børnenes glæde og taknemmelighed.

EVA RUDERSTAM