jan202319

24-årige David Nachi får hjælp til sin uddannelse gennem Mapendo. – Jeg drømmer om at kunne hjælpe andre, der har det svært, siger han.

David voksede op i en landsby uden for Lokichoggio i det nordvestlige Kenya.

– Det er meget fattigt. Pigerne hjælper deres mødre med at hente vand, lave mad og arbejde i hjemmene, mens drengene passer familiens geder og køer, fortæller han.

For børnene er det ikke en selvfølge at gå i skole:

– Undervisning i folkeskolen er gratis, men du skal selv betale for skoleuniform, bøger og skoleartikler. Det er der desværre mange familier, der ikke har råd til, og så kan børnene ikke komme i skole.

– Jeg fik lov at gå i skole, men det var hårdt. Vi manglede mad og skulle vænne os til kun at spise én gang om dagen. Min søster er født med et handicap og kan hverken gå eller tale, fortæller David.

Efter folkeskolen lykkedes det David at gå videre til gymnasiet. Men her skulle der oven i købet betales skolepenge, og derfor blev familiens økonomi endnu strammere.

– Da min far døde, blev min mor eneforsørger for familien. Så havde vi ikke længere penge til at sende mig i skole, husker han.

Derfor modtog David fra 2014-2016 et lille legat fra Mapendo, så han kunne få sin studentereksamen.

– Jeg klarede mig godt i skolen, og fordi jeg boede på skolen, fik jeg mad tre gange om dagen. Det var fantastisk! Da jeg var færdig med gymnasiet, begyndte jeg at arbejde som frivillig på Children’s Mission og Ledos skole. Jeg nød virkelig at hjælpe til og er så taknemmelig for den støtte, jeg selv havde fået.

I 2019 fik David et nyt studielegat. Gennem Mapendo fik han mulighed for at studere samfundsudvikling og socialt arbejde på universitetet i Eldoret. Men da corona-pandemien ramte, lukkede skolen, og eleverne måtte rejse hjem. Først et år senere kunne David fortsætte sin uddannelse.

Når han er færdig med uddannelsen, drømmer David om at flytte tilbage til Lokichoggio:

– Turkana-folket har så mange problemer. Der er mangel på vand, dårlige sanitære forhold, og mange familier mangler mad. Når der kommer tørke, dør både mennesker og dyr. Jeg vil så gerne hjælpe dette folk og prøve at gøre en forskel, siger han.