okt201527

John-webLektiehjælp, selvtillid og nye kammerater. John fra Cornesti i Moldavien går i tredje klasse og er et af de børn, der kommer dagligt i Children’s Missions dagcenter.

Dagcentret er et vigtigt fristed for mange skolebørn, som lever i fattigdom. Her er lektiehjælp, sjove aktiviteter og voksne, som lytter og kan hjælpe.Børn i fattige familier er dobbelt udsatte. Ud over at der ikke er mange midler at gøre med derhjemme, fører fattigdommen også til marginalisering og mobning i skolen. Sådan er det præcis for John, som går i tredje klasse. Men selv om han har det svært derhjemme og bliver frosset ude af kammeraterne i skolen, klarer han sine studier godt.

Hans mor har skifteholdsarbejde og hans far må ind imellem rejse til Moskva i lange perioder for at arbejde. Det betyder, at børnene ofte må klare sig selv. Når mor er på arbejde, er det 9-årige John som passer sin lillesøster Evelina, som er 5 år gammel.

Det betyder utroligt meget for John at kommer på Children’s Missions dagcenter i Cornesti. Han er kommet fast i lidt over et år. I begyndelsen var han genert og usikker, men efter hånden forstod han, at han har værdi på dagcentret – at han har præcis lige så stor betydning som de andre børn. Han er blevet mere sikker på sig selv og opdager evner, han ikke anede, at han havde. Her er der mulighed for at lave lektier og få hjælp til det. Her kan han lege med andre børn og deltage i sjove aktiviteter.