nov201315

humedica med flyChildren’s Missions samarbejdspartner Humedica arbejder nu ud fra et hospital i hjertet af Tacloban.

For Humedica betyder denne nyhed et vendepunkt i hel vores katastrofeindsats, som har varet siden sidste lørdag. Vores lægeteam bestående af 12 personer har fået mulighed at ”overtage” Mother of Mercy Hospital i hjertet af Tacloban. Det giver helt anderledes muligheder for at hjælpe.

– Det er ingen overdrivelse når vi siger, at dette er ensbetydende med et mirakel, siger Wolfgang United på vej til lufthavnen i München. Humedicas direktør er på vej til Hamburg, for at derfra rejse til Tacloban.

I samarbejde med AIRBUS-Fonden og Philippine Airlines, flyves et nyt team af læger og nød-hjælpsforsyninger til katastrofeområdet i dag fredag. En flyvning som bliver foretaget med den nye AIRBUS A321.

Imens rapporterer vores koordinator Raphael Marcus fra Tacloban:

– Byen og regionen er stadig i chok og luftbroen har kun virket siden i går. Ødelæggelserne er totale, og oprydningen er kun lige begyndt. Den internationale støtte er nødvendig, da lokale ressourcer er meget, meget sparsomme.

– Der er stadig en masse af døde kroppe på gaderne. Mennesker sulter fortsat. De første måneder kommer der ingen elektricitet. Forhåbentligt kommer det amerikanske flyvevåben med vand og mad, så dette snart kan deles ud. Skadernes mønster er meget lig kendte jordskælvscenarier, dvs. blodudtrædninger, flænger og dybe sår.

– Dertil kommer fugt, den lumre luft, det meget vand overalt, som betyder at disse sår hurtigt bliver inficeret og breder sig. Dertil kommer gradvist flere luftvejsinfektioner.