dec201701

DMRU-webDansk Missionsråds Udviklingsafdeling har udpeget Children’s Mission til månedens organisation ud af 32 kirkelige hjælpeorganisationer.

Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (DMRU) er et ressource-center for kirkeligt udviklingsarbejde og paraplyorganisation for 32 kirker og kristne organisationer i Danmark, som samarbejder med kirkelige partnerorganisationer i over 40 lande om udvikling.

DMRU har i december udpeget Children’s Mission som Månedens Organisation og præsenterer Children’s Mission på hjemmeside, facebook og i nyhedsbrev:

”Children’s Mission er en hjælpeorganisation, der på et kristent grundlag hjælper nødstedte børn og børnefamilier i en række udviklingslande, så de kan blive i stand til at skabe sig et menneskeværdigt liv.”

Derefter kommer lidt historie:

”Organisationen blev oprettet i 1983 som Skandinaviska Barnmissionen med internationalt hovedkontor i Malmø. Den danske selvejende fond Skandinavisk Børnemission blev stiftet i 1994. Fra 2011 blev navnet ændret til Children’s Mission, da det forstås overalt i verden.”

Og så kan Children’s Missions formål næppe siges bedre:

”Arbejdet består i at dække de desperate behov for hjælp særligt blandt forældreløse børn, gadebørn, børn i slumkvarterer, seksuelt misbrugte børn og syge og sultne børn, samt at yde hjælp til selvhjælp til de værst udsatte børnefamilier. Det sker bl.a. ved at hjælpe nødstedte børnefamilier til et ordentligt sted at bo, og at støtte dem i en uddannelse, så de kan få et arbejde og blive i stand til at forsørge sig selv.”

”Med en lang række projekter der spænder vidt, lige fra sanitet og sundhed, til undervisning og fødevareprojekter når Children’s Mission helt ud til de familier, børn og unge der har allermest brug for det.”

”Organisationen er en aktiv en af slagsen,” skriver DMRU og nævner blandt andet ” vidtrækkende gedeprojekter”.
Children’s Mission arbejder på fire kontinenter – i Haiti, Moldova, Ukraine, Bangladesh, Filippinerne, Zambia, Malawi, Uganda og på den østafrikanske halvø Afrikas Horn.

Læs mere om DMRU her.