jun202011
Children’s Mission arrangerer hvert år en børnefestival for omkring 600 børn i forbindelse med fejringen af ​​Børnenes Dag i Ukraine. Men i år var fejringen anderledes.


På grund af COVID-19 kan udsatte børn ikke komme på Children’s Missions populære sommerlejr i Debechno i år.


De kan heller ikke samles til den årlige børnefestival i anledning af Børnenes Dag i Ukraine. Men kan børnene ikke komme til Children’s Mission, kommer Children’s Mission i stedet hjem til dem. I løbet af sommeren besøger Children’s Mission sårbare familier i hele Ukraine, hvor de distribuerer humanitær hjælp.

Lederen for Children’s Mission i Ukraine, Lyudmila Lonyuk, siger:

– Karantænen i Ukraine fortsætter, og det betyder, at vi i år ikke kan samle børn til en festival, men vi ønsker ikke at opgive traditionen. Derfor kommer festivalen hjem til børnene i stedet. I en hel måned tager vi til forskellige landsbyer, besøger børn og har det sjovt sammen. Vi har selvfølgelig også små gaver med til børnene. Børnene forbereder sig ved at tegne, danse og synge. De er så isolerede under karantænen og synes, det er sjovt med en hjemmefestival.

En af de familier, der har fået besøg af Børnefestivalen, er en fattig familie med seks børn. Faren har alkoholproblemer, og begge forældre er arbejdsløse. Da Children’s Mission kom hjem til familien, havde børnene tegnet en plakat med deres store drøm: Et liv med masser af kærlighed.

– Uden hjælp fra Children’s Mission ville det være meget vanskeligt for familien at overleve, forklarer Lyudmila Lonyuk.

Hun besøgte også en anden familie med store udfordringer. Myndighederne har taget sig af flere af børnene, fordi forældrene, der har misbrugsproblemer og er arbejdsløse, har svært ved at tage sig af deres børn. Den yngste søn har problemer med at stole på voksne og smiler næsten aldrig.

– Vi har hjulpet familien i to år nu, og vi ser, at situationen langsomt bevæger sig mod det bedre. Drengen er begyndt at stole på vores personale, og nu går han os i møde, når vi kommer for at besøge familien. Moren er ofte syg, men hun er stoppet med at drikke alkohol, og vi håber, at hun bliver sundere. Vi beder for familien og tror, ​​at Gud har en særlig plan for dem, fortæller lederen.

I et andet hjem mødte teamet fra Children’ Mission 12-årig pige med psykiske problemer. Hun bliver let aggressiv og er ude af stand til at gå i skole, men hun elsker dyr og leger med dem. Pigens far har alkoholproblemer og misbruger både datteren og hans kone.– Familien har fået hjælp i fem år. Hver gang vi kommer, bliver pigen så glad. Hun løber hen imod os og giver os et stort kram. Moderen er også taknemmelig for den hjælp, familien får fra Children’s Mission. Det er vidunderligt at se dem smile, og håber på det bedste for pigen, lyder det fra Lonyuk.

Children’s Mission fik også en fantastisk modtagelse, da de besøgte en familie på fem børn, der forberedte sig til festivalen ved at rengøre og dekorere deres hus. Begge forældre arbejder, men de har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. For cirka et år siden købte de et lille hus, som de er begyndt at renovere.

– Vi besøgte også en seks-børns familie, som vi har hjulpet i de sidste tre år. I løbet af denne periode har vi set en stor ændring til det bedre i familien. Guds kærlighed forvandler alt, siger Lyudmila Lonyuk.

Har du lyst til at hjælpe Children’s Mission med at give karantæneramte børn en bedre sommer, så giv en gave via:

MobilePay: 80 574
Giro: 921-6464
eller Netbank: 2256 Konto 6445 550 599

Mærk overførslen ”Sommergave”.

Tak for din støtte.