okt202324

I Children’s Missions Open Heart Children´s Village får udsatte børn en ny chance i livet.

I udkanten af ​​Manila, Filippinernes hovedstad, finder man Children’s Missions center, Hills of Grace. Udover kontorer, undervisningslokaler, lægehus og børnehave, finder man også Children’s Missions Open Heart Children’s Village, som er bygget med støtte fra den svenske virksomhed Biltema.

– Vi etablerede børnelandsbyen i 2011. Vi kom i kontakt med de første børn gennem vores mobile sundhedsklinik. Deres mor havde kræft og døde. Faren havde ingen mulighed for at passe børnene, så vi tog os af børnene, mens vi hjalp faren. Da han fik bedre betingelser for at tage sig af sine børn og blev godkendt af myndighederne, fik børnene lov til at komme tilbage og bo hos deres far, fortæller Carol Talosig, der er sygeplejerske i Children’s Mission Philippines.

Børnelandsbyen består af en række huse, hvor børnene bor opdelt efter alder. Det yngste barn i børnebyen lige nu er fire år. Hvert hus har soveværelser, køkkener, toiletter og fællesarealer. Der bor otte børn sammen med husforældre, som har ansvar for børnene i huset.

Nogle af børnene bor i landsbyen i en kortere periode på seks måneder, men de fleste bliver passet af Children’s Mission i flere år, senest indtil de fylder 18 år. Børn, der slet ikke har familie, bliver ofte i længere tid. Syv år er den længste periode, et barn har boet i børnebyen.

I løbet af tiden i børnebyen lærer børnene at lave mad og holde et hjem, så de i fremtiden kan klare sig selv i deres egen bolig. Samtidig oplever de at have en familie med forældre og søskende, der holder af hinanden. Children’s Mission sikrer naturligvis også, at børnene får ordentlig skolegang.

– De børn, der kommer her, er blevet forsømt eller forladt. Nogle gange handler det om gadebørn, der er blevet taget hånd om af de sociale myndigheder. Vi er kontrolleret af myndighederne. De anbringer børn hos os og kommer her med jævne mellemrum for at tjekke os, siger Jowela Marbella, der er socialrådgiver hos Children’s Mission Philippines.

– Det er børn, der ofte har meget med i bagagen. Mens de er hos os, hjælper vi dem med deres traumer og problemer samtidig med, at vi støtter dem i deres forhold til deres pårørende, tilføjer Jowela Marbella.