mar202112

Flere millioner piger bliver tvunget ind i børneægteskaber i løbet af pandemien. En undersøgelse foretaget af Unicef viser, at antal børneægteskaber stiger kraftigt, når skolerne lukkes, og fattige familier bliver endnu fattigere.

Children’s Mission arbejder på at forhindre børneægteskaber gennem uddannelse, skolehjem og fortalervirksomhed.

Unicef anslår, at der vil være 13 millioner flere ægteskaber med børn mellem 2020 og 2030, end man kunne have forventet, hvis pandemien og lukningerne ikke havde bremset forskellige bestræbelser på at forhindre børneægteskaber.

Svensk fjernsyn har gjort opmærksom på problemet i programmet Vetenskapens Värld, Coronakampens Pris. Anna Mia Ekström, professor i global infektionsepidemiologi og HIV-forsker ved Karolinska Institutet, siger i SVT-dokumentaren:

– Det anslås, at millioner af små piger er blevet giftet bort på grund af skolelukninger. Vi ved også, at tusinder af piger er blevet kønslemlæstet, siger Anna Mia Ekström.

Ifølge Unicef-rapporten har pandemien en ødelæggende effekt på familier, samfund og økonomier med øget fattigdom og dårligt helbred til følge. Og som sædvanlig er det de fattigste, der er hårdest ramt.

– Covid-19 driver mange familier ud i fattigdom, hvilket øger risikoen for, at børn bliver tvunget til børnearbejde og børneægteskab, skriver Unicef.

Children’s Mission’s arbejde for at forhindre børneægteskaber er funderet i at beskytte pigerne ved at lade dem gå på vores skoler og bo i vores skolehjem. Vi arbejder også med at informere børn og forældre om børneægteskab og dets konsekvenser.