okt202105

En gruppe unge i Kenya har dannet en virksomhed, der forvandler flasker, dæk og andet affald fra slummen til møbler og lamper.

Inuka Arts Venture er en gruppe på otte unge fra Kisumu, Kenya, der har startet et joint venture for at forsørge sig selv.

Ideen til virksomheden kom i 2019, da en af ​​deltagernes bror skar sig på et glasskår, da han legede i slumområdet, hvor han bor. Der er meget affald i området i området.

Der blev født en idé om at samle skrald, skabe kunst og starte en virksomhed, der både kan skabe en indtægt og yde en service for miljøet. Han begyndte at samle flasker og fik venner med venner, der kunne hjælpe ham med at starte virksomheden.

Gruppen samler affald på gaden, såsom glasflasker og gamle dæk, og gør dette affald til unikke boligmøbler. De laver blandt andet sengelamper, dekorerede spejle, malerier og blomstervaser – og tegnebøger.

I marts 2021 fik gruppens medlemmer mulighed for at deltage i en iværksætteruddannelse afholdt af Children’s Missions partnerorganisation I Choose Life. Deltagerne lærte det grundlæggende inden for branding, salg, marketing, regnskab og økonomisk styring. De har nu et ordentligt regnskabssystem, og producerer reklame for deres produkter, som de kan præsentere for kunderne.

Med den nye viden i bagagen er overskuddet steget. Nu vil gruppen registrere sit selskab og samtidig udvikle flere nye produkter såsom gardiner og myggenet.

Vil du støtte Children’s Missions uddannelse af iværksættere?
Så giv en gave på

MobilePay: 80 574
Giro: 921-6464
Bank: Nordea, Søborg Afdeling, Reg. nr.: 2256, Konto nr.: 6445 550 599

og mærk gaven ”Iværksætteri”.