apr201410

SkoleafslutningxChildren’s Missions skoler på Filippinerne har netop holdt skoleafslutning og tog en bevægende afsked med sjetteklasserne, som skal videre til andre uddannelser.

I april er det skoleafslutning på Filippinerne og alle børn ser frem til to måneders sommerferie i årets varmeste måneder.

– Ikke alle børn synes det er sjovt at komme på ferie, men ville faktisk meget hellere være fortsat i skolen, fortæller Birgitta Dahl, der leder Children’s Mission på øerne sammen med sin mand Thord. Hun uddyber:

– At gå i skole er vigtigt for de fleste familier, både rige og fattige. Alle ved, at uden uddannelse er døren lukket til arbejde og en lovende fremtid.

Children’s Mission holder omkring 900 filippinske børn i skole – enten i egne skoler eller offentlige skoler. Skolen på Shining Light Center i Manila har fungeret i otte år. Den begyndte som en forskole, men blev siden udviklet til en grundskole fra 1. til 6. klasse. Efter sjette klasse begynder eleverne på High School.

Den 4. april deltog Birgitta og Thord i flere skoleafslutninger i Children’s Missions skoler. Birgitta fortæller:

– I år blev de første sjetteklasser eksaminerede. Flere af eleverne havde gået hele deres skoletid på Shining Light. Det var meget følelsesladet for alle. Lærerne græd, børnene græd og forældrene græd.

– Børnene har nu fået en gedigen uddannelse med meget individuel støtte fra deres dygtige lærere i et roligt og varmt miljø. Nu er det forbi, og børnene bliver smidt ud i en ny virkelighed.

– Samtidig er det jo spændende at leve. Nye udfordringer venter rundt om hjørnet og fra Children’s Mission ønsker vi eleverne al velsignelse og glæde i årene, der kommer.