okt201205

Children’s Missions nye center udenfor Manila blev ”invaderet” af 150 børn mellem otte og 12 år. På børnelejren indviede de det nye store center ”Hills of Grace” – Nådens bjerge – som bl.a. indeholder en lille børneby med plads til 100 fastboende børn.

De 150 børn kom fra 10 forskellige steder, hvor Children’s Mission holder ”Kiddy Bible Class”, der skal give børnene og deres forældre et solidt kristent værdigrundlag at leve på.

– Alle var spændt af forventning til alt, hvad der skulle ske i løbet af de tre dage lejren varede, fortæller Birgitta Dahl, der leder arbejdet sammen med sin mand Thord.

Børnene og de 20 ledere sov på måtter i den nyindviede servicebygning. Maden blev lavet i et svensk militærtelt.

– Det var en flok glade mennesker, der skrællede og skurede, kogte og vaskede op. Og alle børnene spiste. Der spises i store mængder, for filippinerne elsker mad, fortæller Birgitta på sin blog.

Børnelejren havde masser af aktiviteter som konkurrencer, lege, fællessang og bibelundervisning – og alle fik lov at bade i swimmingpoolen til sidst.

Mange børn kommer fra meget enkle forhold, en del af dem fra skurbyer.

– Vi må bl.a. undervise dem i, hvordan man bruger et toilet.

Nu er alle børnene rejst hjem, og de har sikkert en masse at fortælle til deres forældre og søskende, slutter Birgitta Dahl.