maj201201

Henrik Bach er nyansat projektleder i Children’s Mission, hvor han bl.a. skal søsætte et nyt skoleprojekt i Bangladesh.
Henrik har sammen med Benjamin Koppel, bl.a. produceret CD med Alberte Winding, samt en række internationale musikere. Nu kommer hans musikbaggrund til sin ret. Han skal nemlig søsætte en musikskole i hovedstaden Dhaka. Toner, rytmer og sammenspil skal gøre det lettere for slumbørnene at læse, skrive og regne.

 

– Jeg har arbejdet med musik i mange år, men besluttede mig for, at den dag, det ikke skulle være min hovedprofession, skulle jeg gå ind i et stykke hjælpearbejde for børn.
Hvorfor vil du det?
– Jeg vil gerne gøre en forskel, som det hedder. Når man bliver moden, som jeg er med mine 52 år, begynder man jo at tænke lidt over, hvad livet indeholder og hvad man kan bidrage med fra ens eget liv.
Henrik Bach startede sin musikalske karriere tilbage i slutningen af 70´erne med at lave de første pladeindspilninger. Han var dengang ansat i et klaverfirma, hvor han arbejdede som sælger. Han spillede med på adskillige plader og har også skrevet musik til en lang række danske kunstnere. Og i 1985 udgav han sin egen solo-plade. De sidste 15 år har han arbejdet ud fra sit eget produktionsselskab, Bach Productions. Her lavede han produktioner for mange spændende musikere samt til danske dokumentarfilm.
– Jeg kan nu bruge mine mange kontakter og erfaring fra musikbranchen til at hjælpe børn i nød. Mine primære opgaver i Children’s Mission er at sætte nye projekter i gang og samle ressourcer i form af sponsorer og frivillige.
Chrildren’s Mission startede for ca. 30 år siden under navnet Skandinavisk Børnemission og arbejder primært i Filippinerne, Ukraine, Moldova og Zambia. Ud over Bangladesh er projekter i flere østafrikanske lande ved at tage form.

Leave a Comment